Снимка: БулфотоЗадържане под стража е единствената адекватна мярка за неотклонение 

...
Снимка: БулфотоЗадържане под стража е единствената адекватна мярка за неотклонение 
Коментари Харесай

Варненски съд остави в ареста баща, разследван за блудство с две от децата си

Снимка: Булфото

Задържане под стража е единствената съответна мярка за неотклонение  за татко, разследван за блудствени дейности с двете си малолетни дъщери. Това постанови Варненският апелативен съд откакто прегледа жалбата на Даниел М. против избрания му от Варненския областен съд арест.

Защитникът на 47-годишния мъж счита, че са събрани най-вече гласни доказателства, а осъществените две съдебно-медицински експертизи не са открили увреждания у децата. Задържането на бащата е станало откакто самият той е подал сигнал в полицията, че един от синовете му не се е прибрал у дома. В жалбата на обвинения се признава, че той е непоколебим татко на 8 деца, само че не и че е направил незаконните дейности. Разпитаните очевидци, в това число майката на децата, не знаели малолетните да имат различен проблем с него, с изключение на взискателното отношение, изясни юристът.

Представителят на Апелативната прокуратура счита, че доказателствата обосновават в нужната степен догатката, че Даниел е съпричастен към разследваното действие. Държавното обвиняване извежда риска той да се укрие или извърши закононарушение от това, че не е трудово зает, само че е осъждан, в това число за полови закононарушения. По-лека мярка за неотклонение не би била допустима, защото с дамата и осемте деца живеят на един адрес. За обвинения са събрани неприятни характеристични данни – има нападателно държание към хората, с които съжителства. 

От разбора на събраните доказателства у правосъдния състав породи изискваното от закона обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към вмененото му във виновност действие. Макар да не откри задоволително данни, с цел да одобри, че има заплаха от укриване, съдът смята, че има риск от осъществяване на закононарушение.

Първият аргумент за това е справката за съдимост – Даниел е неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения. Второто съображение е, че в случай че е с по-лека мярка за неотклонение, той ще се върне в дома, където живее с потърпевшите.

Затова Апелативният съд одобри, че единствената съответна мярка по отношение на бащата, обвинен за блудничество с двете си малолетни дъщери, остава „ задържане под стража “. С тези съображения като вярно и законосъобразно бе доказано определението на Окръжен съд Варна, взел първичната мярка за процесуална насила по отношение на Даниел М.

Определението на Апелативен съд – Варна е дефинитивно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР